Peter Abelins gavlmaleri

Fotografiet viser gavlmaleriet midt på Jægersborg Allé. Det er udført af trompe-l’oeil kunstneren Peter Abelin på initiativ af Gentofte Kunstvenner.

Om billedets motiv fortæller Peter Abelin:
”Jægersborg Allé er ikke en hvilken som helst vej. Ikke alene forbinder den de to slotte Bernstorff og Charlottenlund, men vejen var i mange år forbeholdt de kongelige og først så sent som i 1860’erne blev den åbnet for offentligheden.

Charlottenlund Slot hed oprindeligt Gyldenlund, men da prinsesse Charlotte Amalie (1706-1782) havde fået slottet foræret af sin bror Kong Christian d. 6. og var flyttet herud, tog slottet navn efter hende og kom til at hedde Charlottenlund, som også efterfølgende blev navnet på hele området.

I 1880 blev slotte ombygget til kronprinsen, der senere Frederik d. 8. Her boede han med sin familie i mange år, hvor han nød roen, de smukke omgivelser og omgangen med den lokale befolkning.

Det er dette historiske perspektiv, der er lagt ind i idéen til gavlen, hvor en lille pige (den nye generation) har passeret en af havevaserne fra slotsparken og møder billedet af Charlotte Amalie og Frederik d. 8. samt den smukke udsigt til slottet.

Farveholdningen i gavlen er i harmoni med bygningerne i området og tilføjer allerede på forhånd kommunens forestående forskønnelse af Charlottenlund bydelscenter en ekstra dimension.”

Del vidt og bredt