Om Gentofte Kunstvenner

Hvad er kunstforeningen Gentofte Kunstvenner?

Ethvert lokalsamfund med respekt for sig selv har behov for en god kunstforening. Og det gælder naturligvis også os i Gentofte Kommune.

Interessen for kunst og glæden over kunstnerisk udfoldelse på kvalitetsniveau har da også gennem årene samlet mange medlemmer i kunstforeningen Gentofte Kunstvenner. Vi er i dag ca. 450 medlemmer.

Foreningen blev stiftet den 17. februar 1969 og har altså vist sig særdeles levedygtig.

Foreningens formål er at imødekomme og stimulere kunstinteressen blandt Gentoftes borgere, men foreningen er i øvrigt åben for alle interesserede.

Det sker ved at indkøbe og udlodde kunstværker for stort set hele kontingentindtægten.

Administrationen holdes nemlig på et absolut minimum. Kunstværkerne i form af ca. 20 malerier, litografier, skulpturer, keramik og smykker udloddes hvert år i marts på den årlige meget velbesøgte Generalforsamling. Du kan se lodtrækningsreglerne her.

Og det sker ved, at Gentofte Kunstvenner hvert år gennemfører ca. 10 spændende kunstarrangementer i form af besøg hjemme hos kunstnere, foredrag om kunst og guidede galleri- og museumsbesøg. Se tidligere arrangementer her.

Gentofte Kunstvenner er en levende kunstforening, som giver mange gode oplevelser for et meget rimeligt beløb. Prøv selv – bliv medlem her.

Vi glæder os til at se jer/dig!

Vil du se Gentofte Kunstvenners vedtægter, så klik her.

Del vidt og bredt