Kunstværker 2022 med beskrivelse af kunstnerne

Værker til udlodning 2022 med  kunstnerprofiler 

1/ Carsten Dahl

Carsten Dahl (født 3. oktober 1967) er en dansk pianist, komponist, kunstmaler og foredragsholder. Desuden professor emeritus fra Rytmisk Musikkonservatorium. Mest kendt inden for jazz og klassisk musik. Han har spillet sammen med en enorm lang række af internationale og herboende kunstnere, både fra den klassiske verden og fra jazzen, og sammen med Nils Bo Davidsen og Stefan Pasborg i Carsten Dahl Trinity samt Lennart Ginman og Thomas Blachman i GinmanBlachmanDahl. Lejlighedsvis samarbejde med Michala PetriPalle Mikkelborg og Helen Davies.

Carsten Dahl – Månelys i Birkeskov – Olie på lærred 100 x 100 cm.jpg

Dahl er selvlært pianist bortset fra et træningsprogram i klaverspillets grundlæggende træk hos jazzpianist Jørgen Nielsen. Desuden stærkt påvirket af sin første mentor Butch Lacy. Han startede oprindeligt som professionel trommeslager i kun en alder af 10 år og gik på Rytmisk Musikkonservatorium fra 1986 hvor han havde Ed Thigpen og Alex Riel som sine lærere. Som 25 årig blev han og i mange år frem docent og leder på Esbjerg Musikkonservatorium. Han udnævntes 2011 for 5 år som professor indtil udgang af 2016 i rytmisk samtidsmusik ved Rytmisk Musikkonservatorium i København.

 

2/ Cathrine Raben Davidsen

Cathrine Thereze Raben Davidsen er en dansk kunstner, som lever og bor i København. Cathrine Raben Davidsen er født i København, Danmark. Hendes arbejde er repræsenteret i adskillige fremtrædende museumssamlinger og institutioner, herunder Statens Museum for KunstHorsens KunstmuseumNy CarlsbergfondetKUNSTEN Museum of Modern ArtTrapholt Museum for Moderne Kunst og Design.[1] Hun har lavet kostumer og scenografi for Den Kongelige Danske Ballet og er blevet tildelt mange prestigefyldte præmieringer og legater såsom Anne Marie Telmányi født Carl-Nielsens Fond, H.H. Bruuns hæderslegat, Niels Wessel Bagges Kunstfond og Statens Kunstfond. I 2015 blev hun udnævnt til Ridder af Dannebrog af Dronning Margrethe 2.

Cathrine Raben Davidsen - Komposition Sign. lithografi - 60 x 76 cm.jpg
Cathrine Raben Davidsen – Komposition Sign. lithografi – 60 x 76 cm.jpg

Cathrine Raben Davidsen gik på Det Kongelige Danske Kunstakademi, København, Danmark fra 1996-2003[2]Den HaagHolland fra 1995-1996, Københavns Universitet[3], fra 1994-1995 og Instituto d´Arte, Lorenzo de Medici[4]FirenzeItalien fra 1991-1992.[5][6]

3/ Christo

Christo Vladimirov Javacheff (1935–2020) and Jeanne-Claude Denat de Guillebon (1935–2009), known as Christo and Jeanne-Claude, were artists noted for their large-scale, site-specific environmentalinstallations, often large landmarks and landscape elements wrapped in fabric, including the Wrapped ReichstagThe Pont Neuf WrappedRunning Fence in California, and The Gates in New York City‘s Central Park.[1]

Christo-Die-Reichtag-Wrapped-Sign.-tryk-100-x-114-cm.jpg
Christo – Die Reichtag Wrapped – Sign. tryk 100 x 114 cm.jpg

Born on the same day in Bulgaria and Morocco, respectively, the pair met and married in Paris in the late 1950s. Originally working under Christo’s name, they later credited their installations to both “Christo and Jeanne-Claude”. Until his own death in 2020, Christo continued to plan and execute projects after Jeanne-Claude’s death in 2009.

Their work was typically large, visually impressive, and controversial, often taking years and sometimes decades of careful preparation – including technical solutions, political negotiation, permitting and environmental approval, hearings and public persuasion. The pair refused grants, scholarships, donations or public money, instead financing the work via the sale of their own artwork.

Christo and Jeanne-Claude described the myriad elements that brought the projects to fruition as integral to the artwork itself, and said their projects contained no deeper meaning than their immediate aesthetic impact; their purpose being simply for joy, beauty, and new ways of seeing the familiar.

 

4/ Corneille

Guillaume Cornelis van Beverloo (født 3. juli 1922 i LiegeBelgien, død 5. september 2010 i Auvers-sur-Oise) var bedre kendt under kunstnernavnet Corneille, han var en belgisk kunstner.

Corneille – L’as de Coeur – Sign. Lithografi 60 x 74 cm.jpg

Corneille studerede kunst ved Kunstakademiet i Amsterdam. Han var en af grundlæggerne af REFLEX bevægelsen i 1948, og i 1949 var han også en af grundlæggerne af COBRA bevægelsen i Danmark. Han var desuden medgrundlægger af bevægelsen Experimentele Groep Holland. Han var aktiv inden for COBRA gruppen fra begyndelsen, ikke blot med at male, men også ved at udgive poesi i COBRA Magasinet. Den poetiske Corneille var stærkt påvirket af Joan Miró og Paul Klee. Efter COBRA gruppens opløsning i 1951 flyttede Corneille til Paris og begyndte at samle på afrikansk kunst. Disse primitive kunstgenstande blev tydelige i hans egne værker, som tog en mere fantasifuld drejning, som landskaber set fra fugleperspektiv, eksotiske fugle og stiliserede former.

 

5/ Ejler Bille

Ejler Bille – Komposition – Sign. lithografi 64 x 49 cm.jpg

Ejler Kristian Torbensen Bille (6. marts 1910 i Odder1. maj 2004) var en dansk maler, grafiker, digter og billedhugger.

Han var søn af redaktør Torben Holger Bille og Anna Kirstine Lysabild Jensen.

Ejler Bille blev student fra Birkerød Statsskole i 1930 og optaget på Kunstakademiet i 1933. I 1931 debuterede han på Kunstnernes Efterårsudstilling.

Han var medlem af Corner, Linien, COBRA, Høstudstillingen 193850 og Martsudstillingensamt Den Frie Udstilling. Han var ganske produktiv og rejste gennem livet meget for at lade sig inspirere. Herunder stødte han blandt andet på balinesisk kunst, som han blev meget fascineret af og indsamlede en betragtelig samling af, som nu findes på Holstebro Kunstmuseum. Her finder man desuden en ganske stor samling af Billes egne værker. Derudover er han også markant repræsenteret på Esbjerg Kunstmuseum, Fuglsang Kunstmuseum samt nogle af de største danske samlinger, som Louisiana, Statens Museum for Kunst og AROS.

Han blev i 1944 gift med maleren og forfatteren Else Agnete Therkildsen (19001993) og er med hende begravet på Vejby Kirkegård.

 

6/ Erik A. Frandsen

 Erik A. Frandsen er født 1957 i Randers.

Han er autodidakt. I årene 1976-1979 studerede han keramik i Grækenland, billedhuggerhåndværk i Carrara, og grafik i Paris.

Bor og arbejder i København.

Blandt Frandsens tidlige værker findes malerier, som er konstrueret af flere lag. Det underste lag er selve motivet, mens de næste lag består af påførte dæk, fotografier, kasser eller lysstofrør, der virker forstyrrende og til dels ødelæggende for motivet. Frandsen kaldte disse forstyrrelser for `blokader`.

Erik A. Frandsen arbejder fortløbende med en række forskellige medier; fra maleri og fotografi til mosaik, neon, stål og scagliola. Et centralt aspekt ved Frandsens værker er brugen af et medie overført til et andet. Gennem overførslen af motiver til de forskellige medier opstår der værker af vidt forskellig karakter.

Kunstnere har altid søgt at indfange og synliggøre det flygtige eller forgængelige. Det samme gør sig gældende for Frandsens værker, dog er det her selve indfangningen og oversættelsen, som udgør et centralt tema.

 

7/ Heather Betts

Heather Betts – Komp. med 3 ansigter – Olie på lærred 50 x 70 cm.jpg

Heather Betts er født i 1962 og studerede klassisk musik og visuel kunst i Australien inden hun flyttede til Tyskland i 1984, hvor hun færdiggjorde sin uddannelse på kunstakademiet i Berlin. Musikken spiller stadig en stor rolle i Heather Betts liv. Hun spiller violin, er gift med den australske klassiske komponist Brett Dean, og tager som regel afsæt i klassiske kompositioner, når nye malerier er undervejs.

 

Musikalske penselstrøg

De dramatiske fortællinger, linjer og rytmer fra store klassiske kompositioner bliver til krop og materialitet i Heather Betts malerier. Udtrykket er ekspressionistisk og abstrakt og de afbildede figurer synes at bevæge sig på grænsen af dekadence og vitalisme. Der er noget magisk og dybfølt over malerierne, der er lette, flydende og bevægende. Men værker afspejler ikke mindst et flot håndværk.

Heather arbejder både med olie og akryl på såvel lærred som papir.

Heather Betts har en lang række internationale udstillinger bag sig, bl.a. i Australien og Berlin. Det er kun anden gang at Heather Betts værker vises i København. Sidst man kunne opleve Betts var på Gallery Copenhagen i 2006, hvor hun høstede fine anmeldelser.

 

8/ Husk Mit Navn

husk mit navn – Fra museet – Sign. lithografi 55 x 42 cm.jpg

Den anonyme kunstner HuskMitNavn har skabt en karriere på at smelte tegneserier, komik og graffiti sammen i gadekunst og malerier, der får publikum til at stoppe op. 

 

 

9/ Ingrid Bugge

ingrid Bugge – Ballettens indre rum-Romeo og Julie – Pigmenttryk på hahnemule signeret 80 x 120 cm.jpg

Ingrid Bugge (født 8. maj 1968 i København . Død 2020 var dansk visuel kunstner.

Som visuel kunstner har hun skabt flere store kunstprojekter og udsmykningsopgaver for bl.a. Det Kongelige Teater, Københavns Universitet og Poul Johansen Maskiner. Hun “maler” med sit kamera og er inspireret af renæssancekunstens arbejde med lys og mørke. Med Adobe Photoshop bearbejder hun de motiver og teksturer, hun indfanger med sit kamera og skaber fortællinger i collager.

I udsmykningsopgaver er hendes primære fokus at indfange essensen af institutionen/virksomheden og synliggøre den visuelt i en poetisk fremstilling. Hendes arbejdsproces er baseret på en grundresearch, hvor hun samler fotografisk materiale – både med sit eget kamera og fra videnskabelige databaser. På baggrund af sparring med fagfolk skaber hun sine fotocollager.

 

 

10/ Jack Kampmann

Jack Kampmann – Færøsk landskab – Olie på lærred 33 x 41 cm.jpg

Jack Kampmann blev født i London af danske forældre. Han voksede op i USA og blev udlært som maler i Danmark, inden han kom på Kunstakademiet. I en kort periode eksperimenterede han med et genstandsløst maleri, men fortsatte også med at male figurativt. Under 2. verdenskrig lagde K. maleriet på hylden, idet han, drevet af sine antifascistiske holdninger, meldte sig som frivillig til den engelske hær. I 1947 blev K. medlem af Kammeraterne, og året efter flyttede han til Færøerne, hvor maleriet for alvor kom til at optage ham. Han hentede mange motiver fra de færøske landskaber, som han gengav med fastbyggede former i stil med Cézanne. Han arbejdede med klare omrids om motiverne og skiftevis med dæmpede og kraftige nuancer. Fastheden i kompositionen kom ligeledes til udtryk i de portrætter, han udførte. K. nåede at danne skole på Færøerne, før han vendte tilbage til Danmark, hvor han boede de sidste 25 år af sit liv. K. har foruden malerier udført træsnit, litografier og raderinger. 

 

11/ Jesper Knudsen

Jesper Knudsen – Figurkomposition – Sign. lithografi 52 x 40 cm.jpg

Jesper Knudsen (født 1964) er en dansk billedkunstner. Hans stil minder om street art. Han maler sine billeder over igen og igen og vender dem flere gange undervejs. Ansigter, masker, dyr, legemsdele, fabeldyr og blomsterlignende figurer overlapper hinanden. De er udført som kantede og voldsomme stregtegninger, som af og til blot er kradset op med en spids genstand på det bemalede lærred. Mediet er som regel oliemaling på lærred, men Jesper Knudsen har også lavet papirbilleder, tegninger, litografier og serigrafiske computerprint.

 

12/ Kirsten Bøgh

Kirsten Bøgh – Space in Decay – Olie på lærred 115 x 130 cm.jp

Kirsten Bøgh er uddannet fra Det Fynske Kunstakademi og har en bachelorgrad i kunsthistorie fra Københavns Universitet. Hun arbejder med en udvidet tolkning af det vesterlandske stilleben og interiørtradition i kombination med mønstre fra persiske tæpper. Stillebenet og interiøret er som en kulturel hukommelse. De rum, vi bevæger os i, og de menneskelige daglige genstande vil eksistere til alle tider.

 

 

13/ Klaus Mulbjerg

Klaus Mulbjerg – Dronning Louises Bro – Olie på lærred 70 x 100 cm.jp

Om billedkunstner Klaus Mulbjerg.
Billedkunstner og maler Klaus Mulbjerg (f. 1975) arbejder primært inden for det naturalistiske/supernaturalistiske område, hvor motiverne spænder over landskabsmaleri, bybilleder og stilleben. Som oftest er der tale om rolige kompositioner med et klart hovedmotiv – nogle gange med en symbolsk eller eksistentialistisk karakter, og andre gange med en mere rendyrket æstetisk tilgang. Fælles for malerierne er dog en teknisk grundighed, og en farvemæssig enkelthed.
Klaus Mulbjerg har siden midten af 80’erne også arbejdet med graffiti og streetart, og behersker derfor også de helt store formater.

14/ Lars Dan

Lars Dan – Requiem – Olie på lærred 76 x 55 cm.jpg

Lars Dan, Lars Dan Pedersen, f. 1960, dansk maler og grafiker. Før uddannelsen på Kunstakademiet i København 1979-83 havde Lars Dan debuteret på Kunstnernes Efterårsudstilling 1975. 

Farve og figuration er grundlaget for Lars Dans maleri, der viderefører den nordiske ekspressive tradition. Han skildrer mennesker i et abstrakt rum af farveflader, hvor en kraftig kolorit, gerne påført i pastose lag, understreger den voldsomme psykologiske stemning. 

Ofte er motiverne fra Bibelen med karakter af visioner eller mystiske fortællinger. Lars Dan har også udgivet digte og illustreret flere digtsamlinger.

15/ Mogens Balle

Mogens Balle – Glødende vækst – Sign. Lithografi 52 x 66 cm.jpg

Mogens Erik Schack Balle (1. april 1921 i København – 20. november 1988 i Asmindrup) var en autodidaktdansk maler. Han var gift med Grete Balle.

Balle havde tilknytning til kunstnergruppen Spiralen og var en bekendt af Asger Jorn, dette fik indflydelse på hans kunstneriske virken. I 1949 deltog han i den spontane udsmykningen Arkitekthytten i Bregnerød sammen med COBRA, der blev sat i gang af Jorn. Jorn tog ligeledes initiativ til at invitere Balle til at deltage i en udstilling af fem kunstnere fra COBRA i Galleri Pierre i Paris i 1951. 

16/ Olafur Eliasson

Olafur Eliasson – Vinduet – Sign. Lithografi 61 x 63 cm.jpg

Olafur Eliasson (født 5. februar 1967) er en danskislandsk kunstner. Eliasson arbejder med en lang række medier som installation, maleri, skulptur, fotografi og film. Siden 1997 har hans kritikerroste soloudstillinger været vist på fremtrædende museer verden over som Museum of Modern Art i New York, Louisiana Museum of Modern Art i Humlebæk, 21 Museum of Contemporary Art, Kanazawa, og Venedig Biennalen. I 2003 blev hans populære installation The weather project i Turbinehallen på Tate Modern i London set af over to millioner. Eliassons projekter i det offentlige rum omfatter bl.a. Green river, som blev udført i forskellige byer mellem 1998 og 2001, The New York City Waterfalls, 2008, Your rainbow panorama, en 150 m lang cirkelformet gangbro i farvet glas oven på ARoS Kunstmuseum i Aarhus, 2011, de krystalline facader på Harpa Koncerthus og Konferencecenter i Reykjavik (i samarbejde med Henning Larsen Architects), 2005–11, Cirkelbroen i København, 2015, samt Ice Watch, hvor Eliasson og geologen Minik Rosing transporterede tolv isblokke fra Grønland til Rådhuspladsen i København (2014) og Place du Panthéon i Paris (2015) for at sætte fokus pa klimaforandringer. 

Hans atelier i Berlin blev grundlagt i 1995 og tæller i dag ca. halvfems håndværkere, teknikere, arkitekter, kunsthistorikere, arkivarer, programmører, administratorer og kokke. Sammen med Eliasson udfører de eksperimenter og udvikler kunstværker og udstillinger samt arkiverer og kommunikerer hans arbejde digitalt og på tryk. Studio Olafur Eliasson er regelmæssigt vært for workshops og arrangementer, der skal fremme den kunstneriske og intellektuelle udveksling med mennesker og institutioner uden for kunstverdenen, og den samarbejder verden over med bygningsingeniører, kulturarbejdere, politikere og videnskabsmænd.

 

17/ Per Kirkeby

Per Kirkeby – Komposition – Sign. lithografi 80 x 60 cm.jpg

Per Kirkeby (født 1. september 1938 i København, død 9. maj 2018[1]) var en danskkunstmaler, digter, filmmager, grafiker, billedhugger og geolog.

I 1957 begyndte Per Kirkeby at læse geologiKøbenhavns Universitet. 1964 blev han kandidat med speciale i arktisk kvartærgeologi.

 

Fra 1962 til 1965 besøgte han Eks-skolen i København. Her beskæftigede han sig med mange udtryksformer – især raderingen. Internationalt er Kirkeby mest kendt for abstraktemalerier i storformat og kulisseagtige murstensskulpturer, som findes i mange danske og tyske byer. Han var flere gange repræsenteret på Biennalen i Venedig og på Documenta-udstillingerne i Kassel.

Han udsmykkede loftet i Den Sorte Diamant, den ene rotundeGeologisk Museum, lavede bronzeskulpturer til Operaen i København og Forbundsrådets bygning i Berlin.

Desuden udgav han film, digte og romaner.

Per Kirkeby var medlem af Det Danske Akademi fra 1982. 1997 blev han Ridder af Dannebrog og modtog i 2001 Ingenio et arti.

I 2018 donerede Kirkeby sit omfattende arkiv til Museum Jorn i Silkeborg, efter en del af arkivet havde været på ARoS i Aarhus. Kirkeby så altid op til Asger Jorn, og det var naturligt for ham at få samlet sit arkiv på museet for Jorn.[2] Per Kirkeby døde den 9. maj 2018.[1]

Som et af sine sidste værker har Kirkeby, tegnet et mausoleum til sin ven John Hunov, som ligger begravet på Frederiksberg Ældre Kirkegård. Mausoleet blev opført 2018-2019.[3]

 

19/ Robert Jacobsen

Robert Jacobsen – Abstrakt komposition – acryl på papir 87 x 116 cm

Robert Julius Tommy Jacobsen (født 4. juni 1912 i København, død 26. januar 1993 i Tågelund (Egtved Sogn)) var en dansk kunstner, som var autodidakt som skulptør og grafiker. Jacobsen er repræsenteret med kunstværker, herunder skulpturer, på museer og offentlige pladser over hele verden.

Jacobsen tilhørte gruppen af abstrakte kunstnere omkring den parisiske galleriejer Denise René. Jacobsen boede i Frankrig indtil 1969 og var professor ved Akademie der Bildenden Künste München (1962-82) og ved Det Kongelige Danske Kunstakademi i København (1976-1983). Han døde i 1993 på sit landsted i Taagelund ved Egtved. Hans første skulpturer er i træ og sten – men fra 1949 arbejdede Robert Jacobsen med jernskulpturer. Robert Jacobsen arbejdede tæt sammen med svigersønnen Bernard Léauté, som også var med i skabelsen af skulpturerne i Tørskind grusgrav.

1983 udnævntes Jacobsen til Kommandør af Dannebrog.

 

19/ Skotte Olsen

Skotte Olsen – Mennesker i byen – Sign. lithografi 1979 70 x 80 cm

Wiliam Skotte Olsen hørte til den generation af unge malere, der i begyndelsen af 1960erne lod sig inspirere af Svend Wiig Hansen til et stærkt følelsesladet, figurativt maleri. S.O. var generationens største koloristiske begavelse, hans talent var åbenlyst og naturgivent, og i årene mellem 1966 og 1982 foldede han inspirationen ud med overrumplende styrke og en visionær billeddannende evne, der placerede ham i traditionen efter ekspressionistiske enegængere som Oluf Hartmann, Jens Adolf Jerichau og Emil Nolde. Som maler var S.O. desuden inspireret af tressernes rockmusik og her især af Bob Dylan. S.O. spillede selv i forskellige grupper og var en fremtrædende skikkelse i den mere udflippede ende af musikmiljøet i København. Tidens bevidsthedsudvidende stoffer fik både afgørende og fatal betydning for S.O. Indtil 1975 spillede de aktivt ind i frisættelsen af hans talent, med forbløffende og mærkeligt forudsætningsløse kompositioner til følge, men i årene efter blev det stadigt vanskeligere for ham at holde samme strålende niveau. Siden midten af 1980erne har S.O. hørt til mellem outsiderne og forbrændt sit voldsomme temperament på alternative steder som Christiania, hvor han fjernt fra tidens officielle kunstliv har ødslet med billeder af en udpræget repetitiv, men særegen hypnotisk karakter. 

 

20/ Tal-R

Tal-R – Komposition – Sign. lithografi 54 x 76 cm

Den dansk-israelske kunstner Tal Rosenzweig, bedre kendt under kunstnernavnet Tal R, (1967-) er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 2000. Han har udstillet på museer og gallerier i Danmark og udlandet og er en af de danske samtidskunstnere, som for alvor har gjort sig bemærket uden for Danmarks grænser. Tal R er mest kendt for sine malerier, men skaber også installationer. I malerierne inddrager han forskellige elementer fra tekster, tegninger og tekstiler. Billederne fremstår fragmentariske, og synes at befinde sig et sted mellem barndommens erindringer, fantasien, hverdagen og kunsthistorien. Referencerne til barndommen ses bl.a. i valget af mange og stærke farver, maleteknikken og de figurative elementer. Hans farver og figurer har paralleller til CoBrA, mens inddragelsen af forskellige materialer og tekst har ligheder med eksempelvis Fluxus. De kraftige og voldsomme farver og motiver har paralleller til De Unge Vilde. Titlerne på hans værker indeholder ofte et ordspil, en reference til noget eller et statement.

21/ Lone Reich

lone Reich – Du er min ven – Olie på lærred 80 x 60 cm.jpg

Lone Reich har været en del af Kattegatkunstnerne fra opstarten i 2007.

Hun har malet i mange år og har udstillet både i Danmark og Sverige og maler som regel naturalistisk. Motiverne er sammensat efter mange tanker og overvejelser.

Lone Reich har modtaget undervisning  af mange dygtige kunstnere og har gået på malerskole. Dog er det især igennem mange års jævnlig undervisning hos den teknisk meget dygtige kunstner Daniel Goldenberg at teknikken og den faglige viden og kunnen er tilegnet.

Hun har deltaget i portrætudstillingen Portræt Nu på Frederiksborg Slot i Hillerød, hvor hun var blandt de ca. 50 kunstnere, som blev udvalgt til udstillingen blandt over 1000 kunstnere fra hele Norden og Rusland.
I forbindelse med udstillingen modtog hun en portrætpris.

 

22/ Richard Mortensen

Richard-mortensen-Original-teater-skitse-Tusch-paa-papir-63-x-75-cm

Richard Strange Mortensen (født 23. oktober 1910 i København, død 6. januar 1993 i Ejby) var en dansk malergrafiker og professor ved Det Kongelige Danske Kunstakademi 1964-80.

Richard Mortensen havde stor betydning for udviklingen af det abstrakte maleri i Danmark. Hans værker hænger på blandt andet Statens Museum for KunstLouisianaNy Carlsberg GlyptotekEsbjerg KunstmuseumTrapholtKunsten Museum of Modern Art Aalborg og ARoS Aarhus Kunstmuseum. Han er desuden han rigt repræsenteret i udlandet, bl.a. Museo Español de Arte Contemporaneo i Madrid, Musée Nationale d’Art Moderne i Paris, Nationalmuseum i Stockholm og Nasjonalgalleriet i

Oslo. 

I 1969 udkom et 60 øres frimærke med et abstrakt motiv i lyserødt og lyseblåt af Richard Mortensen.

Richard Mortensen blev æresmedlem af Det Kongelige Danske Kunstakademi 1981.

 

23/ Julie Nord

julie-nord-Signeret-lithografi-112-x-78-cm-scaled.jp

Julie Nord (født 14. marts 1970 i København) er billedkunstner uddannet på Det Kongelige Danske Kunstakademi 1994-2001. Hun udfører sirlige, surrealistiske og ofte meget store tegninger med blyant, filtpen, tusch og akvarel. 

I sine billeder arbejder Julie Nord med opløsning af det forventede; bl.a. ved at blande eventyr, pyntelige, børnebogsillustrationer, populærkultur og andre velkendte genrer til noget nyt og foruroligende. Således indeholder værkerne inspiration fra gyserfilm, psykedelisk kunst og Alice in Wonderland. Julie Nord har udstillet mange steder fx USA, England, Sverige, Finland, Norge og Tyskland. I 2010 havde hun stor solo særudstilling Xenoglossy på ARoS Aarhus Kunstmuseum og Nordisk Akvarelmuseum.

Julie Nords kunst sætter spørgsmålstegn ved vore vante virkelighedsbilleder, snarere end kommer med svar. Repræsenteret på bl.a. ARoS og Statens Museum for Kunst.

 

24/ Gorm Valentin 

Gorm-valentin-Frit-valg-kunstfotografi-af-Leonard-Cohen-Prince-eller-David-Bowie.

 Gorm Valentin (f.1944). Oprindeligt uddannet som landmåler. Spillede klarinet i jazzorkestre,og købte, efter en rejse til New Orleans i 1969, et Nikon F kamera og senere et Leica M – 2 kamera. Herefter gik det stærkt med fotograferingen. Efter forskellige jobs, bl.a. undervisning i foto på aftenskole, blev fotografiet en levevej i 1976. Gorm har fotograferet jazz- og rockmusik, klassisk musik, teater og portrætter til aviser, magasiner, tidsskrifter, LP/CD omslag samt til frimærker. Har illustreret adskillige bøger og udgivet flere i eget navn. Udstillet i ind- og udland og er repræsenteret i flere samlinger private som offentlige. Modtog Fogtdals Fotograf Pris i 2005 og DJBFA’s Hæderspris i 2016.

 

25/ Krista Rosenkilde

 

Krista-Rosenkilde-Gouache-med-collage-79-x-64-cm.

Kunsteren fokuserer på den visuelle oplevelse vi får, ved mødet med arketypen DIVA. Det der generelt er kendetegnende for en DIVA-personlighed, i en positiv forstand, er selvtillid, viljestyrke og ikke mindst livsglæde. På samme måde fylder en energisk, opstemt og humørfyldt overflod rummet, når man træder ind i udstillingen. Værkerne, der møder én, er kraftfulde, farverige og feminine

Rosenkildes kunst bygger bro til det sidste århundredes modernistbevægelse så som abstrakt kunst, Suprematisme og Bauhaus, under hvilken kunstnerne via geometriske former undgik den nøjagtige skildring og fokuserede på at værkernes form og funktion skulle have lige stor betydning. Krista Rosenkilde er inspireret af Wassily Kandinsky. Med gouache og akryl på papir, træ, pap, keramik og store skulpturelle møbler opnår Rosenkilde at udviske forskellen og hierarkiet mellem kunst og design. Hun er tiltrukket af processen, hvor maleri udvikler sig til et 3D objekt. Værkerne udfolder sig gennem brugen af forskellige materialer og på den måde udvides maleriet i et bredere kunstnerisk krydsfelt mellem medier.

 

26/ Anders Raad

Anders Raad er uddannet glasdesigner fra Danmarks Designskole i 1984 samt Master i Design fra Det Kongelige Kunstakademis Designskole (KADK).Efter 4 år som glaspuster i de små glashytter i Danmark og 10 år som industriel designer, etablerede han sit eget værksted i januar 1999.20 år som selvstændig glaspuster og designer har givet en bred erfaring:

  • Underviser på Det Kongelige Kunstakademis Designskole på Bornholm
  • 250+ foredrag om og med glas
  • 100+ Teambuilding- og firmaevents
  • Modtager af af sølvmedalje “Kunsthåndværkerprisen af 1879” og modtager af “Håndfuglen”, Danske Kunsthåndværkeres pris for Bedste Unika 2011.
  • Gæsteunderviser på Engelsholm Højskole

Anders Raad har over 30 års erfaring med produktudvikling og glasfremstilling samt industriel produktion og design. 
Siden 1999 har han haft eget glasværksted beliggende ved Charlottenlunds Travbane, hvor han gennem årene har udviklet mange flotte glasprodukter indenfor brugskunst og unika. 

Anders Raad har deltaget i en lang række udstillinger og priser, bl.a. Håndfuglen 2011 (Danske Kunsthåndværkere) for bedste unika og sølvmedaljen, den højeste anerkendelse man kan opnå af Kunsthåndværkerprisen af 1879.

 

27/ Christian Bruun

Christian Bruuns karriere som kunsthåndværker startede tidligt, da han som 8-årig fik smag for at sidde solitært ved drejeskiven og arbejde med ler hos en keramiker, hvor han blev passet efter skole.

Keramikken åbnede sidenhen dørene til værksteder overalt i verden lige fra USA, over Norge og til flere lande i Asien, hvor han igennem samarbejder med kompetente lokale kunsthåndværkere har suget ny inspiration til sig og dygtiggjort sig yderligere udover sin uddannelse fra Danmarks Designskole.

Christian Bruun er i dag bedst kendt for sine store Earth Unika-krukker, men mange kender ham også for de fine gennemsigtige porcelænskopper i serien Venus, som han altid har arbejdet med sideløbende. I podcasten her på siden kan du høre Christian Bruuns fortælle sin historie. Her får du for eksempel svar på, hvorfor han primært arbejder med stentøj, der relaterer sig til planter og naturen.

 

28/ Claus Bjerring

Claus Bjerring, f. 1951, dansk sølvsmed. Uddannet i Georg Jensen Sølvsmedie, 1982-85 tillige på Kunstakademiet i København hos Robert Jacobsen. Bjerring udførte allerede i 1980’erne banebrydende sølvarbejder i geometriske former med ornamenter først i kobber og oxideret sølv, senere også i rød-, gul- og hvidguld. Ud over skulpturelle æsker, vaser og fade har han udført guldbestik mv. til det danske regentpar, bispekåbespænde til Roskilde Domkirke, kirkesølv og smykker. Han er repræsenteret på bl.a. Victoria and Albert Museum i London, og han modtog i 2006 Danmarks Nationalbanks Jubilæumsfonds hæderslegat.

 

Del vidt og bredt