Erichsens Palæ den 8. juni kl. 17.30

(klik  på overskriften for at se fortsættelsen af teksten)
Erichsens Palæ blev bygget i 1797-1800 af den kongelige hofbygmester Casper Frederik Harsdorff på foranledning af kgl.agent Erich Erichsen.

Fra 1800-1801 blev det dekoreret af Masson & Ramee som var et af datidens fornemste dekorationsvirksomheder i Europa. Dekorationerne er inspireret fra det gamle antikke Rom og Grækenland med motiver fra mytologien.

Flere af dekorationerne er direkte kopier fra de i 1749 udgravede byer efter Vesuvs udbrud i år 79 (Pompeji, Herculanum og Stabiæ) 

Idag fremstår Erichsens Palæs beletage (1.salen) med dekorationer og interiør som det gjorde på Erichsens tid – og det betegnes som et af europas bedst bevarede borgerhuse fra den florisante periode. 

Vi vil blive ført  ind i historien omkring Danmark og Europa og hvad der skete på denne tid (Napoleonskrigene, Slaget på Reden, Københavns Bombardement) og hvad der førte til opførelsen af Erichsens Palæ. 

Danmark oplevede i slutningen af 1700tallet den største vækst i landets historie som følge af vores neutralitetspolitik og deraf store vækst i søfart og handel på verdenshavene.  En periode som førte til umådelig rigdom hos adskillige købmænd i København.
Deriblandt kgl.agent Erich Erichsen. 

Vi går igennem de smukke og velbevarede lokaler, hvor vi vil høre om dekorationer og interiør. 
Hvis der er mulighed for det (lokaler ej booket til møder) – vil gæsterne tillige se Bellevuesalen (bestyrelsemøder etc.) 
Vi vil se den største  William Scharf samling i Danmark. Desuden har Nils Strøbeck udsmykket  bestyrelseslokalet og der er nogle spændende malerier i direktionens frokoststue – som vil vil få et se. 

Besøget afsluttes med, at Danske Bank  serverer sandwich og vin samt chokolade og det varer ca. 2.5 timer.
       
Del vidt og bredt