Kunst- og Værkstedsbesøg hos BORCH Editions, tir. d. 31. maj

Kunst- og Værkstedsbesøg hos BORCH Editions, tir. d. 31. maj 2022, kl. 17:00–18:30

Adressen: Prags Boulevard 49, 2300 Copenhagen S

Gentofte Kunstvenner inviteres til at se, hvordan originalgrafik trykkes og høre Niels Borch Jensen, kobbertrykker gennem mere end 40 år og værkstedets stifter, fortælle om forskellige grafiske teknikker: Kobbertryk, fotogravure eller træsnit; samt om samarbejdet med nationale og internationale kunstnere. Desuden vil 2-3 medarbejdere demonstrere og fortælle om deres arbejdsområder.

BORCH Editions fremstiller originalgrafik: Kobbertryk, træsnit og fotogravure.
Et grafisk tryk er selve originalen – og ikke en reproduktion eller aftryk af et originalt kunstværk.
Teknikkerne er vidt forskellige hvad angår materialer, processer og udtryk – fælles er omstændelige og dyre trykteknikker, der kræver de dygtigste håndværkere.

Da Niels Borch Jensen i 1979 grundlagde sit grafiske værksted i København, var det med formålet at bringe nye og etablerede samtidskunstnere til at arbejde seriøst med original grafik.
Målet er det samme i dag, og inden for de klassiske trykteknikker har BORCH Editions gennem årene opnået en position som et af de mest anerkendte trykkerier i Verden. Værkstedet tiltrækker førende nationale og internationale samtidskunstnere blandt andre Georg Baselitz, Olafur Eliasson, Per Kirkeby, John Kørner, Trine Søndergaard og Tal R.

Kunstnerne har på værkstedet, i samarbejde med Niels Borch Jensen og hans team af masterprinters, præget motiverne i en kobberplade, træstok eller polymerplade. 

Alle tryk laves i små oplag (ofte 8-24 stk.), der signeres og nummereres af kunstneren.

Foreningen er vært ved et lille traktement og prisen er 150 kr.

Tilmelding på https://www.place2book.com/da/sw2/sales/6ijnd4hvua

 

 

 

 

     

 

Del vidt og bredt